Villa Cardo - minimalistična vila na jugu Italije

Klavdija Rupar 08.08.2021
villa-cardo-studio-andrew-trotter-puglia-italy-residential-italian-white-housesdezeen2364col17

Na jugu Italije bolj natančno v slavni Apuliji, ki slovi po svoji krasni pokrajini, je arhitekt Andrew Trotter, oblikoval Villo Cordo - 3 sobno počitniško hišico, ki nas v trenutku očara s svojim minimalističnim dizjanom. 

Villa Cardo je zgrajena iz lokalnih materialov, pri izgradnji pa so uporabili tradicionalne metode gradnje, saj so želeli, da se vidijo značilnosti tega dela Italije - želeli so da je stavba zračna in hladna za vroča poletja ter ne prehladna pozimi, obenem pa dobi dovolj svetlobe čez dan. 

Villa zgrajena iz večih belih minimalističnih blokov se razteza čez en hektar zemlje, obkrožajo pa jo oljke in mandljevci. S strešne terase se razgled razteza vse do morja, ki je 7 km stran, najbližje leži čudovita plaža Torre Guaceto Natural Reserve, najbližje mesto Ostuni pa je oddaljeno 15 stran.

Hiša ima večjo jedilnico, glavno spalnico s svojo kopalnico, v kateri sta dvojna prha in kad. Poleg tega ima tudi svoj balkon, zunanjo kad in privaten vrt z zunanjo prho. Poleg glavne spalnice sta še dve manjši, spodaj je TV soba, kopalnica in turška kad. Kot dodatek je poleg še stara "lamia" neke vrste podeželska hišica, v kateri lahko spita še dva človeka. Okoli hiše najdemo bazen, zunanjo kuhinjo z žarom in krušno pečjo, teraso, kavč in ležalniki. Na strehi pa ogromno teraso s pogledom na morje.

Celotna notranja zasnova je minimalistična, zunanjost pa predstavlja poklon italijanski tradiciji. 

Villa Cardo je na voljo za najem v sklopu vil Moroseta, za en teden pa bomo odšteli med 6000 in 7000 evrov oz. 3000 evrov izven sezone.

Fotogalerija

Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez Foto: Salva Lopez

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča