Najbolj pričakovane knjige letošnje pomladi

Klavdija Rupar 15.05.2022
thought-catalog-ojzb0vuqkkc-unsplash

Pomlad je tukaj v vsej svoji veličini in čas, je da začnemo razmišljati, kje bomo preživeli naše poletne počitnice. Kje se bomo povsem odklopili, razmišljali le o tem, da uživamo življenje in pozabili na vsakodnevne skrbi.

S počitnicami pa pride tudi veliko branja knjig. Seveda si branje lahko privoščimo tudi v našem prostem času - na kavču, na odeji pod košato češnjo ali pa na morju. Zato smo vsekakor navdušeni, da pomladi prihaja kar nekaj novih knjig, ki bodo popestrile sončne in tople dni. Tik pred tiskom je tudi že peta knjiga Tadeja Goloba, z naslovom Koma, v kateri bomo ponovno spremljali dogodivščine Tarasa Birse. 

Peng Shepherd, The Cartographers

Neil Young odkrije redek zemljevid, ki jo vodi na nevarno potovanje, potem ko njenega očeta najdejo mrtvega v pisarni. Kmalu odkrije, da je zemljevid izredno dragocen in vsebuje mračno družinsko skrivnost. In če to ni dovolj, je na misiji skrivnosten zbiralec, ki želi zemljevid uničiti.

Foto: amazon

Grade D. Li, Portrait of a Thief

Will Chen je odličen študent na Harvardu, a ko mu neznan kitajski investitor ponudi 50 milijonov dolarjev, da ukrade neprecenljivo kitajsko skulpturo, se kar naenkrat znajde sredi ropa. Mu bo uspelo ali si bo uničil prihodnost?

Foto: goodreads

Emily Henry, Book Lovers

Emily Henry je znana po svojih dveh romantičnih knjigah, z naslovom Beach Read in People We Meet on Vacation. Njena nova knjiga z naslovom Book Lovers, ki je bila pričakovana kar nekaj časa, govori o poletju, sredi katerega se znajdeta dva rivala in seveda zaplet, ki ga nikakor nista pričakovala.

Foto: amazon

Holly Black: Book of Night

V svetu Charlija Halla so sence zabavne in kozmetične preference, obenem pa poskrbijo tudi za povečanje moči in vplivnosti. Lahko vplivate na čustva in spomine, a manipuliranje s sencami ima svojo ceno, ki vašemu življenju lahko vzame ure ali celo dni.

Foto: amazon

Emma Straub, This Time Tomorrow

Emma Straub je New York Times bestseller avotrica. V novi knjigi govori o potovanju skozi čas in ljubezni.

Ko se Alice zbudi v telesu 16-letnice, spozna mlajšo in bolj zabavno različico svojega očeta, ki je ni videla že več let. Ko živi svojo preteklost, stari spomini pomenijo nekaj čisto novega. Bo želela narediti kakšno spremembo? Ali bo ugotovila, da je njeno življenje perfektno takšno, kot je?

Foto: goodreads

Vir: theeverygirl.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča