Obsedeni s kraljevo družino? Potem morate prebrati te knjige!

Klavdija Rupar 02.12.2021
mv5bntewmje1mtm2nv5bml5banbnxkftztgwmjy4mtk1ndm.v1

Kraljeva družina ne glede na to česa se loti in povsod kamor pride, dvigne veliko prahu. Če je bilo to lani z odhodom princa Harryja, letos pa z najnovejšim filmom o Diani, o katerem smo pisali tukaj, vedno se najdejo ljudje, ki obožujejo njihovo zgodovino, spletke in se predvsem čudijo kraljici, ki je pri svojih 95. letih videti zelo dobro. Dodatne polemike vzbuja tudi serija Krona.

Če redno spremljate, kaj se dogaja z britansko kraljevo družino, vas tako kot Otočane skrbi kraljičino zdravje in ste že večkrat pogledali vse sezone serije Krona, imamo za vas nekaj knjig, ki vam bodo zagotovo zanimive za branje.

Andrew Morton - Diana: Her True Story - in Her Own Words

Za vse, ki obožujete princeso Diano, je ta knjiga več kot primerna za branje. Njen svet je opisan tako nepričakovano, zlomljeno in nepredstavljivo realno, da bo marsikoga privedla do solz. Preden se lotite branja, pozabite na vse, kar ste mislili, da veste o njej in o kraljevi družini.

Foto: Amazon.com

Heather Cocks & Jessica Morgan - The Royal We

Simpatična in zabavna novela, ki govori o romanci med Williamom in Kate. Zabavna, sarkastična, takšna, ki vas bo nasmejala. Ni sicer napisana po čisto resničnih dogodkih, a to je zagotovo še najbolj zabaven del vsega. Vsekakor upamo še na nadaljevanje za Harryja in Meghan.

Foto: Amazon.com

Sally Bedell Smith - Elizabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch

Ste veliki navdušenci nad serijo Krona in vas zanima vse, kar se dogaja s kraljico in kaj se je s kraljico dogajalo v preteklosti? Potem je ta knjiga prava za vas. Opisuje njeno življenje monarhinje in nekaj malega pove tudi o zgodovini moderne monarhije.

Foto: Amazon.com

Omid Scobie - Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family

Vsi smo bili šokirani, ko sta Harry in Meghan zapustila britanski dvor in rekla nasvidenje kraljevi družini. V tej knjigi je podrobno opisano, zakaj sta se odločila za ta korak in se odločila živeti zunaj kraljeve palače. V njej najdete tudi nekaj fotografij poroke in njunega prvorojenca.

Foto: Amazon.com

Penny Junor - The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocked the Crown

Vsi zelo dobro poznamo zgodbo Diane, prav tako tudi zgodbo Charlesa, bolj malo pa se ve o tretjem členu njihovega ljubezenskega trikotnika, ki je popolnoma pretresel svet in kraljevo življenje. Knjiga je biografija o Camilli Parker Bowles, ki bo prikazala drugačno osebo, kot je bila prikazana v medijih in katero so vsi zasovražili, ko je uničila kraljevi zakon.

Foto: Amazon.com

Anne Glenconner - Lady in Waiting: My Extraordinary Life in the Shadow of the Crown

Si predstavljate, da je kraljica vaša najboljša prijateljica? Anne Glenconner se je s kraljico in njeno sestro Margareto spoprijateljila že v mladih letih. Po več letih takšnega življenja, se je odločila, da je čas, da tudi sama zaupa svojo zgodbo, kako je živeti znotraj kraljevega kroga. Kot je zapisala, ni tako glamurozno, kot ljudje mislijo.

Foto: Amazon.com

Vir: theeverygirl.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika