5 načinov kako privarčevati denar pred odhodom na počitnice

Lana Bauman 06.06.2019
Foto: Unsplash

Denar, ki bi ga doma zapravili za nepotrebne potovalne dodatke, raje prihranimo za počitniško degustiranje lokalnih jedi in drugih specialitet.

1. Oblačila izberimo premišljeno

Ko pakiramo oblačila izberimo takšne kose, ki jih lahko kombiniramo na različne načine. Tu se lahko držimo pravila, da lahko vsak kos oblačila uporabimo za tri različne outfite. Tako bomo prihranili prostor v potovalki in se izognili nakupovanju novih nepotrebnih oblačil.

Foto: Unsplash

2. Uporabimo domače plastične vrečke za shranjevanje tekočin

Kadar potujemo izključno z ročno prtljago, smo primorani vso tekočino skrbno pospraviti v plastične vrečke. Če jih do zdaj nismo uporabljali, lahko doma poiščemo katerokoli plastično vrečko, ki jo lahko zapremo in se izognemo nepotrebnemu nakupu nove.

3. Potovalne knjige si izposodimo

Knjigarne ponujajo najrazličnejše turistične vodiče. Dobra novica je, da jih prav tako ponujajo knjižnice. Namesto nakupa nove knjige si jo raje izposodimo. Poleg tega je splet zasut z najrazličnejšimi informacijami in napotki za nepozabno potovanje. 

Foto: Unsplash

4. Majhne emblaže za večkrato uporabo

Ročna prtljaga pomeni omejeno količino kozmetike. Namesto, da vsakič znova kupujemo majhne embalaže najljubšega šampona, uporabljajmo tiste za večkratno uporabo. Običajno so v kompletu s plastično vrečko, kar pomeni, da z eno pametno odločitvijo rešimo dva problema.

Foto: Unsplash

5. Zaupajmo stari potovalki

Četudi je naša stara potovalka nekoliko zdelana in manj sijoča kot ob prvi uporabi, je najbrž popolnoma funkcionalna. Preden zavržemo star kovček, se prepričajmo, če je resnično odslužil svoje. Tako bomo prihranili lep znesek denarja.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika