5 največjih napak, ki jih naredimo pri oblikovanju kuhinje

Klavdija Rupar 02.11.2018
Foto: Unsplash

In kdo bolje ve, čemu se izogniti kot oblikovalci kuhinj. Tukaj je nekaj velikih napak, ki se jim lahko v dolgem loku izognemu.

1. Zanemarimo, kje bomo imeli prostor za shranjevanje

Največja napaka, ki jo lahko naredimo v kuhinji je, da nimamo dovolj prostora za shanjevanje. Preden se lotimo prenove kuhinje, dobro razmislimo, ali res hočemo notri vse tisto, kar nam bo vzelo dodaten prostor.

Foto: Unsplash

2. Zgledujmo se po trendih

Kuhinja je en najbolj dragih prostorov v kuhinji. Če bomo kupili rdečo pečico ali medeninasto pipo, se jih bomo lahko v nekaj letih naveličali. Izberemo raje klasičen, brezčasen dizajn, kot je poliran krom, saj bodo te kosi zdržali precej dalj časa. Če se vseeno ne moremo mimo modernih barv in kovin, jih uporabimo na manjših površinah ali z njimi pobarvamo steno.

3. Izberemo napačen material za glavni pult

Veliko ljudi zanemari svoj življenjski stil, ko oblikujejo kuhinjo. Če radi kuhamo ali imamo majhne otroke, potem izberimo trpežen material, kot je kremen. Če si želimo bolj dvignjen pult, ki bo obenem tudi dizajnerski, izberimo marmor. Cene pultov so zelo različne, zato je pomembno, da razmišljamo na dolgi rok.

Foto: Unsplash

4. Varčujemo pri montaži omar

Ena največjih napak, ki jo ljudje naredijo je, da preskočijo montažo omar. Slab montažer lahko najboljšo omaro zmontira slabo. Dober montažer pa lahko še Ikeino omaro zmontira tako, da je videti čudovito.

5. Varčujemo pri ploščicah za umivalnikom, ki steno varujejo pred vodo

Glede na to, da je del za umivalnikom viden ves čas, je nekaj v kar je potrebno investirati. Razlika v ceni med navadnim in bolj unikatnim ni tako velika, saj gre za majhen kos kuhinje. Pametno je, da za ploščo, ali vložek, ki varuje steno pred vodo, zapravimo malce več denarja.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča