5 razlogov, zakaj se veselimo jeseni

Klavdija Rupar 02.10.2022
pexels-valiphotos-589840

Čeprav je poletje čas, ko se vse umiri, mi pa se po dolgem in napornem letu in zimi končno spočijemo in malenkost ustavimo, ima tudi jesen svoj čar. Jesen namreč predstavlja nove začetke, nova poglavja in nove priložnosti. Dnevi so sicer hladnejši in krajši a to še ne pomeni, da smo za kaj prikrajšani. Samo ugotoviti moramo, kaj vse lahko počnemo jeseni, kar čez poletje ne moremo.

Čas je za jesenske nakupe

Ja to je zagotovo dober razlog. Nov letni čas pomeni, da je čas za osvežitev garderobe in pospravljanje omare. Novi čevlji, nova torbica ali jakna, ki vas bo grela v mrzlih jesenskih dneh - izberite tisto, kar potrebujete v svoji omari. Deževne dneve izkoristite za brskanje po trgovinah ali po spletu. 

Foto: pexels

Lepša koža in lasje

Poletje je super, a naša koža in lasje poleti precej trpijo. Zato je jesen čas za nego kože in las, lahko pa se odločite celo za preobrazbo videza. Striženje konic in sprememba pričeske bosta osvežila celoten videz in vas pripravila na nov letni čas. Na obraz si nanesite nežen piling in hranilno masko, vaše roke in noge pa vam bodo hvaležne za manikuro in pedikuro. Tudi jeseni pa ne pozabite na dovolj pitja vode. 

Konec je vročine in uporabe klime

Vsi imamo radi toplo vreme, a letošnje poletje je bilo res nadnaravno vroče. Vročinski vali so bili izredno dolgi in večkrat smo si zaželeli malenkost ohladitve. Zato se lahko veselimo, da bo končno malo bolj hladno in ne bo vsak trenutek v dnevu teklo od nas zaradi vročine.

Foto: pexels

Več sprehodov v naravi

Poleti je lahko tako vroče, da se jraje zapremo v stanovanje ali pa smo ves čas v hladni vodi, kot da bi šli na sprehod v naravo. Jeseni pa ni lepšega, kot da se odpravimo na svež zrak in zadihamo svež in hladen zrak s polnimi pljuči. Vse okoli nas se umiri in končno si lahko vzamemo trenutek ali dva zase v naravi.

Čas je za filmske večere in domača druženja

Čez poletje se je izredno težko dobiti z družino ali prijatelji, saj so vsi na dopustu. Konec poletja pa pomeni, da tako mi kot ostali več časa preživimo doma. Zato pripravite zabaven filmski večer ali večer hrane in povabite prijatelje ali družino. Odpravite s v kino, preizkusite jesenske recepte in izkoristite priložnost, da se dobite z najdražjimi, s katerimi si lahko podelite spomine s poletnih počitnic.

Foto: pexels


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika