5 trikov, s katerimi lahko povečamo svoj balkon ali teraso

Gabrijela Vrbnjak 26.05.2019
Balkon. Foto: Unsplash

Morda doma nimamo dovolj prostora in zunanjega dvorišča, ki je dovolj veliko za bazen, vrt, piknike na prostem in igrala za otroke. Kljub temu si lahko majhen balkon ali teraso popestrimo z vsaj 5 različnimi elementi in triki ter s tem povečamo naš zunanji prostor.

Udoben naslonjač

Ne glede na to, kako majhen je naš zunanji prostor, bomo želeli imeti prostor za sedežno garnituro ali vsaj stole in mizo. Izberimo manjšo mizo in udoben naslonjač. Za udobno sedenje s prostorom vsekakor ne želimo preveč varčevati. 

foto: Unsplash

Zelene rastline

Eden najlepših in najlažjih trikov, ko gre za opremljanje zunanjega prostora, je, da se zanašamo na rastline, ki dodajo barvo in življenje celotnemu dizajnu. Naredimo izbor naših najljubših rož in lončnic, da popestrimo prostor in ustvarimo tisto zunanjo oazo, o kateri smo vedno sanjali. Zelenje je ne le lepo, temveč tudi nudi sproščujoče okolje.

foto: Unsplash

Viseča svetila

Pomemben element pri dekoraciji doma je tudi osvetlitev. Viseča zunanja svetila so najboljša izbira, saj ustvarjajo eleganten in prijeten ambient, ne da bi zavzela dodaten prostor.

foto: Pixabay

Svetle barve

Izbirajmo med pohištvom svetlih barv. Izbira svetle barve pohištva je enostaven način za povečanje udobja na majhnem prostoru. Ves zunanji prostor lahko v celoti pobarvamo na belo in tako naredimo optično iluzijo, da izgleda večji, kot je sicer. Lahko se odločimo tudi za katerokoli drugo svetlo enobarvno barvno shemo, ki jo dopolnimo z belimi blazinami, belo preprogo in belimi kovinskimi deli.

foto: Unsplash

Ogledala

Iluzijo večjega prostora lahko na naši sicer manjši terasi ali balkonu dosežemo tudi z ogledali in velikimi rastlinami.

Fotogalerija

foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Unsplash foto: Pixabay

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika