Google Arts & Culture in Sloveniska turistična organizacija predstavljata “Zgodbe iz Slovenije”

Helena Peterlin 03.12.2021
google-arts-and-culturezgodbe-iz-slovenije

Kot plod sodelovanja med Google Arts & Culture in Slovensko turistično organizacijo je na spletni strani g.co/travelslovenia zdaj na voljo spletni vpogled v bogato slovensko naravno in kulturno dediščino, in sicer v slovenskem ter angleškem jeziku. Edinstvene obrti, dih jemajoči razgledi in predani ljudje so predstavljeni tudi v kratkem filmu.


Projekt je na pot slavnostno pospremil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je med drugim tudi poudaril, da je bila predsedniška palača v Sloveniji ena prvih posnetih in digitaliziranih znamenitosti, tako pa je bila postavljena na ogled prav vsem.

Joško Mrndže, GooglePredsednik republike Slovenije Borut PahorAna Savšek, STO - Slovenska turistična organizacija

Vstopite v svet digitalne zbirke “Zgodbe iz Slovenije”, ki prikazuje naravne lepote dežele, njeno zgodovinsko dediščino, mite in legende ter zgodbe ljudi. Gre namreč za eno najobsežnejših tovrstnih zbirk doslej in je posebej posvečena neotipljivi dediščini Slovenije.
Google Arts & Culture - slovenske dobroteGoogle Arts & Culture - Triglav v številkahGoogle Arts & Culture - preprosto zaljubiš se vanjoGoogle Arts & CultureGoogle Arts & Culture - štirje letni časiGoogle Arts & Culture - spoznajte mojstre

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika