Naravna svetovna čudesa, ki jih moramo poznati

Lana Bauman 09.02.2019
Foto: WalkAlgarve

General Carrera Lake, Čile

Več tisoč let je narava oblikovala nepredstavljivo modro vodno jamo. Dostop do osupljivega prizora je nekoliko težaven in dolgotrajen, vendar se vsekakor izplača.

Foto: Depositphotos

Benagil - jama sredi morja, Portugalska

Portugalska dežela Algarve je znana po svojih morskih čudesih in jama Benagil je odličen primer tega. Jama, ki sta jo oblikovala dolgoletno delovanja morskih valov in vetra je znana po svojem "spotlightu" sončnih žarkov, ki posijejo skozi luknjo na vrhu. 

Foto: WalkAlgarve

Zhangye National Geopark, Kitajska

Geološki park postaja vse bolj obiskana turistična atrakcija. Neverjetna barvna zaporedja ustvarjajo skalnato mavrico mineralov, ki so se nalagali več kot 24 milijonov let.

Foto: Pinterest

Hirosaki Castle Botanic Garden, Japonska

Več kot 2500 cvetočih češenj, ki celotno okolico spremenijo v roza deželo. Najlepši čas obiska je aprila in maja, saj češnje spreminjajo barvo. Posebno doživetje je vožnja s čolnom po reki, nad katero se sklanjajo cvetoče češnje.

Foto: Depositphotos

Antelope Canyon, ZDA

Znan po svojih nenavadno zavitih oblikah skal, ki tvorijo edinstvene skulpture. Odtenki vijolične in oranžne prevzamejo vsakega obiskovalca, ki pa mora zaradi zahtevnega terena biti fizično pripravljen.

Foto: Pinterest

Abraham Lake, Kanada

Jezero, ki pričara nepozaben razgled na bližnje gore je najlepše pozimi. Takrat se pod površjem vode tvorijo leden bele pike. Te nastanejo zaradi rastlinskega izločanja metana, ki ob poti na površje zmrzne. Plin se spremeni v ledene skulpture, ki pripomorejo k edinstvenosti kanadskega jezera.

Foto: Pinterest

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika