Virtualni sprehod po okrajih New Yorka

Klavdija Rupar 30.04.2020
pexels-photo-1486222

Obožujete potovanja? Jaz vsekakor jih. Letos sem obiskala Amsterdam, v planu pa sta bila še najmanj dve potovanji. Naslednje leto sem si močno želela obiskati tudi New York, ki ga želim videti že kar nekaj let. A na žalost so se stvari odvile drugače in vprašanje, kdaj bomo lahko sploh spet potovali. A če ste tak navdušenec nad New Yorkom, kot sem sama, si ga sedaj lahko ogledate virutalno.

Urbani sprehodi imenovani Jane's Walk že nekaj let zapored omogočajo sprehode po različnih mestih po svetu. A letošnji sprehodi bodo videti nekoliko drugače, če se sploh bodo zgodili. Društvo Municipal Art Society of New York se je odločilo, da jih pandemija ne bo ustavila in so se odločili, da bodo sprehod po New Yorku omogočili kar preko spleta. Z dogodkom želijo počastiti življenje Jane Jacobs, po kateri se sprehodi imenujejo, in svojo ljubezen do Velikega jabolka.

Glavna poanta teh sprehodov je druženje različnih ljudi, ki pa v tem trenutku na žalost ni mogoče. Zato bodo vsak dan med 27. aprilom in 3. majem na svojih družbenih omrežjih objavili aktivnost, v kateri lahko sodelujejo njihovi sledilci - predvsem prebivalci New Yorka. V ponedeljek so prebivalce New Yorka pozvali in vprašali, katero del mesta je njihov najljubši, v četrtek pa izbirali ljubezenske pesmi namenjene New Yorku

Društvu lahko sledite preko Instagrama, Twitterja ali Facebooka in si vse do nedelje lahko ogledate aktivnosti ali se v njih tudi sami vključite. Vse aktivnosti, ki so se že dogajale od ponedeljka dalje, si lahko ogledate za nazaj. 

Če ste bili tudi sami že v New Yorku, seveda lahko delite tudi svoje najljubše utrinke. Oglejte si mesto skozi oči prebivalcev in se kar z udobja  kavča sprehodite po njegovih ulicah.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika