Vse, kar moramo vedeti o dekoriranju doma

Klavdija Rupar 18.02.2019
Foto: Unsplash

Predvsem pa moramo biti pozorni na manjše detajle. Spodaj tako predstavljamo nekaj idej in nasvetov, ki nam bodo pomagali pri opremljanju doma.

Bodimo drzni v majhnih prostorih

Grafični dizajni imajo lahko velik učinek v majhnih prostorih. Lahko se odločimo za zanimive tapete, ki bodo poživile prostor ali pa za fotografije.

Foto: Pinterest

Eksperimentirajmo z vzorci

Plastenje vzorcev, ki so različnih stilov in velikosti, je najbolj preprost način, da sobi dodamo nekaj vizualij. Lahko kombiniramo črne in bele blazine z zanimivo zeleno barvo.

Foto: Pinterest


Uporaba močnih barv v hodniku

Če nismo pretirano navdušeni nad drznimi barvami, je čas, da to spremenimo. Predvsem so močne barve primerne za hodnik, saj je nepričakovano in šik, na stene pa lahko za dodaten učinek obesimo še zanimive fotografije.

Foto: Pinterest

Police od tal do stropa

S policami, ki segajo od tal do stropa, sobi dodajo karakter. S tem bomo dobili dovolj prostora za vse svoje knjige in imeli svojo osebno knjižnico, ki nam jo bodo vsi zavidali.

Foto: Pinterest

Ustvarimo kontrast z barvami

Uporabimo zlate in turkizne barve, s katerimi bomo ustvarili kontrast in pričarali prijetno vzdušje, ki nas bo spravljalo v dobro voljo tudi ob bolj oblačnih dneh.

Foto: Pinterest

Kombinirajmo različne oblikovalske stile

Večina ljudi obožuje idejo o preprostem in modernem življenju – to lahko uporabimo tudi v dekoriranju svojega doma. Zmešamo lahko skandinavski dizajn in boemski stil, ki bo bolj hladen minimalizem prikazal kot bolj dostopen in topel.

Foto: Pinterest

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika