Stanovanje s pridihom moderne gorske koče v Kranjski gori

Anja Mrevlje 05.02.2019
Foto: Anže Vrabl

Po nakupu starega stanovanja v Čičarah v Kranjski Gori so se investitorji za pomoč pri prenovi obrnili na arhitektko Nino Štajner.

Stanovanje je pred prenovo odsevalo estetiko časa, ko je bila zgradba zgrajena; saj od takrat ni bilo prenovljeno. Že na prvi pogled je mansardno stanovanje v bloku delovalo mračno in majhno, kljub dejstvu, da je trisobno. Pri prenovi je arhitektka odlično izkoristila ložo, ki so jo priključili stanovanju in na ta način povečala kvadraturo stanovanja. Tudi s pravilno izbiro pohištva so izkoristili prostor, ga povečali in mu dodali zračnost. 

Želje lastnikov stanovanje so bile precej ambiciozne, saj so stremeli k stanovanju, ki bo služilo kot počitniški apartma. Lastniki so si estetsko zaželeli modno stanovanje v temnih tonih s poudarjenimi testurami in industrijskimi detajli. Majhnost prostorov so optično povečali tudi s pomočjo ogledal, ki jih je mogoče opaziti v vlogi front omar in kuhinjskega ozadja.

Odprt bivalni prostor. Foto: Anže Vrabl

Bivalni prostor združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Kuhinja je precej majhna, vseeno pa vsebuje vse elemente za udobno uporabo. Vizualno jo poveča kuhinjsko ozadje iz ogledala, viseči elementi pa segajo vse do stropa da je prostor maksimalno izkoriščen. V jedilnici je mogoče opaziti kovinske jedilne stole in po meri izdelano veliko jedilno mizo. Robusnost kovinskih stolov uravnotežijo elegantne viseče svetilke. 

Dnevna soba je urejena preprosto in udobno, velik kavč lahko služi tudi kot dodatno ležišče, ostalo pohištvo je manjših dimenzij in premično. Dnevna soba se odpre na večji balkon, ki ponuja lep razled na bližnje smreke in gore.

V spalnici udobje poudari po meri izdelana postelja z bogatim oblazinjenim vzglavjem ter mehke zatemnitneve zavese, pridih industrijskega sloga pa dodajo nočne omarice in stenske svetilke,
kitchyworld.com

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča