Google Street View avtomobili ponovno na naših cestah

Helena Peterlin 14.03.2022
foto1google-street-view-avtomobil

Poleg večjih slovenskih mest (Ljubljana, Maribor in Kranj), bodo Google Street View avtomobili obiskali tudi manjša mesta (med njimi tudi Kranjsko Goro, Kočevje, Ptuj, Velenje, Črnomelj, Trbovlje in druge). Glavni namen ponovnega obiska je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest znotraj Google Street View, ki je priljubljena funkcija Google Zemljevidov (Google Maps).

Uporabniki lahko zahvaljujoč Google Street View obiščejo številna slovenska mesta, gradove in dvorce, kot tudi naravne znamenitosti. Street View, ki je v Sloveniji na voljo že 15 let, se redno posodablja, saj Google ugotavlja, da se infrastruktura nenehno razvija, mesta rastejo, ulice se spreminjajo. 

Google spoštuje varovanje zasebnosti
Pred vsako objavo zbranih Street View posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo, s katero zamegli obraze oseb in registrske tablice, zato jih ni mogoče identificirati. Posnetki Street View vključujejo le javne nepremičnine in zasebna območja, za katera imamo izrecno dovoljenje za fotografiranje. Street View omogoča tudi naknadno odstranitev posnetkov, ki jih lahko uporabniki prijavijo s klikom na gumb "Prijavi težavo" v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka, kjer lahko zahtevajo zameglitev svoje hiše, avtomobila ali sebe ter označijo neprimerne ali občutljive posnetke za pregled in odstranitev.

Street View je priljubljena funkcija Google Zemljevidov, ki je trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike. Na voljo je na namizju osebnih računalnikov in mobilnih napravah, vključno z Google Earth.  

Google Street View avtomobili bodo ponovno na slovenskih cestah od 14. marca 2022. Več informacij o Street View in načrtu vožnje Google Street View avtomobilov si lahko ogledate na google.com/streetview/understand/.

 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika