ITALIAN CHEF ACADEMY - 7 VIDEO RECEPTOV ITALIJANSKE KULINARIKE

CITYLIFE 23.11.2020
city-lifesettimana-2020---tutti-i-loghi---cmyk

Dogodek, ki poudarja kulinarično tradicijo, eno od odličnosti znamke "Made in Italy", je simbol italijanske identitete in kulture. Njegov namen je promocija italijanskega pristopa k prehrani prek kulinaričnega izobraževanja in pravilnega informiranja potrošnikov.

Rimska akademija Italian Chef Academy, ki jo vodi Giuliano Alessandrini, se že vrsto let ukvarja s strokovnim usposabljanjem in specializacijo italijanskih in mednarodnih študentov gostinstva in visoke kulinarike.
Ob dvestoletnici rojstva Pellegrina Artusija, očeta italijanske domače kuhinje, se letošnji Teden italijanske kulinarike osredotoča na pomemben odnos, ki povezuje italijansko gastronomsko dediščino z njenimi ozemlji porekla, pri čemer je glavna tema »Znanje in okusi italijanskih dežel 200 let po rojstvu Pellegrina Artusija«. Italijanska kulinarika predstavlja namreč dolgo tradicijo in nenehne inovacije, tesno povezane z bogastvom ozemlja in strastjo, ki se je razvila okoli kakovosti posameznih sestavin. Tako so nastali recepti, ki so v svetu postali sinonim odličnosti in kakovostne prehrane.

Kremni bakala -  Baccala' Mantecato alla Veneziana 
(Kuharski mojster Andrea Pasqualucci) 


Tiramisujev poljub - Tiramisù al Bacio
(Slaščičarski mojster Dario Nuti) 
Pralineji EVO - Praline EVO
(Slaščičarski mojster Dario Nuti) 
Grisini - Grissini
(Kuharski mojster Andrea Golino) 
Biftek z zelenim poprom - Filetto al Pepe Verde
(Kuharski mojster Emiliano Lopez) 
Karpačo iz kozic - Carpaccio di Gamberi
(Kuharski mojster Francesco Focaccia) 
Rižota na milanski način - Risotto alla Milanese
(Kuharski mojster Andrea Pasqualucci) 

Projekt Tedna italijanske kulinarike v svetu pod okriljem italijanskega Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje in ob podpori predstavništev – italijanske agencije za gospodarsko promocijo v tujini Italian Trade Agency (ITA) in Italijanskega inštituta za kulturo, se je začel leta 2016 in ga vsako leto zaznamuje več kot 1.000 dogodkov na petih celinah.  

Več na ice.it!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča