TikTok trend - enostavno pripravljena tortilja

Klavdija Rupar 24.02.2021
3464e73fab653c6da429885ca23d30b1

TikTok je v zadnjem obdobju postal eden najbolj priljubljenih družbenih omrežij, ki vsakodnevno postavlja nove trende in prikazuje nove trike. Tudi v kulinaričnem svetu. Eden zadnjih trendov, ki so ga preizkušali na tem omrežju, preizkusilo pa ga je tudi ogromno slavnih, je tortilja v obliki trikotnika - na malenkost drugačen način pripravljena tortilja, ki jo popečete kar v toasterju. #TortillaTrend je v prvem tednu uporabe dosegel kar dve milijarde omemb na TikToku.

Kako pripraviti tortiljo v obliki trikotnika?
Vzamete klasično tortiljo in polovico prerežete po sredini. Nato na vsak trikotnik tortilje napolnite z različnimi sestavinami (npr. enega s tuno, drugega s sirom, tretjega s koruzo in četrtega s paradižnikom). Nato vse te trikotnike zložite eden preko drugega, da dobite en sam trikotnik, podobno kot da bi zložili palačinke. Zadnji korak je, da tortiljo položite v toaster in jo zapečete. Postopek spominja na quesadillo, a je glavni ključ, da s tortiljo sestavine ločite med seboj. Primerjate jo lahko tudi s klub sendvičem, ki ima v različnih plasteh različne sestavine.

Katere sestavine uporabiti?
Tukaj ni nobenih omejitev. Najbolj pogosta sestavina je sicer sir, ki se v toasterju stopi, drugače pa se lahko odločite za zelenjavno verzijo, sladko ali mesno verzijo. Skratka kombinacij je neskončno.

Ste že poskusili nov tortilja trend?Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča