Umetnost priprave dobre kave

Helena Peterlin 28.06.2022
umetnost-priprave-dobre-kave

Nedolgo nazaj smo lahko v družbi bariste Sandija Juga v samem osrčju Ljubljane ustvarjali kave z različnimi motivi, ki bi brez dvoma lahko krasili galerije ali muzeje.

Barista Sandi Jug je navdušil s svojimi spretnostmi priprave dobre kave.

Sandi, kaj vse zmoreš? Je bilo vprašanje, ki smo ga na dogodku Umetnost dobre kave velikokrat slišali. Barista Sandi Jug nam je zaupal, da je »z nekaj spretnosti, potrpljenja in vaje ter seveda z dobrim kavnim aparatom vse mogoče. Od rožic, dreves, motivov različnih živali - ustvarjamo lahko vse do tja, kamor  nam seže domišljija.« In ravno domišljije ni manjkalo! Mimoidoči so z navdušenjem opazovali spretnosti Sandija in zmogljivosti La Specialite Arte novega kavnega avtomata De'Longhi. Za najbolj neučakane so tudi hostese poskrbele in pripravile odlično De'Longhi kavo. 

La Specialista Arte vas bo spremenil v baristo in tako boste lahko postali umetniki v udobju svojega lastnega doma kot vplivnica Klara Leben.

Kavni aparat za domače bariste
La Specialista Arte je nov kavni aparat italijanske znamke De'Longhi. Z njegovo pomočjo lahko zelo enostavno pripravimo različne kavne napitke, ki nas popeljejo v svet razvajanja brbončic in okušanja le najboljšega. Pohvali se lahko z vgrajenim mlinčkom z osmimi natančnimi nastavki, ki zagotavljajo popoln odmerek kave najboljše kakovosti. La Specialista Arte vas bo spremenil v baristo in tako boste postali pravi strokovnjaki na področju priprave dobre kave iz udobja doma. 

Odkar ima vplivnež Luka Perne nov aparat za kavo Dinamica Plus, prisega na latte macchiato, ob tem pa je povedal, da se ob pitju De'Longhi kave počuti kot da bi bil v Trstu.

Ustvarjali boste lahko svoje najljubše recepte, od razkošnega italijanskega ekspresa do kremaste bele kave in penastega kapučina. Sam kavni aparat La Specialista Arte je lahko tudi modni dodatek, ki čudovito krasi vašo kuhinjo. S svojo eleganco in kompaktnostjo bo pristajal še tako majhnemu kotičku vaše kuhinje. Ob nakupu La Specialista Arte dobite tudi profesionalni set Barista, tako da bo eksperimentiranje z okusi in ekstrakti kave še enostavnejše ter bolj zabavno. 

Vplivnica Hajdi Korošec Jazbinšek na dogodku Umetnost v skodelici kave.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča