5 preprostih rešitev za spomladansko čiščenje doma

CITYLIFE 22.03.2023
čiščenjedoma-unsplash

V kopalnici očistimo glavo tuša s kisom

Glavo tuša namočimo v kis. Če glava ni snemljiva, enostavno vlijemo kis v manjšo vrečko in jo z gumico pritrdimo na prho. Pustimo čez noč in tako bomo znatno zmanjšali število bakterij v tušu.

Osvežimo vzmetnico s sodo bikarbono

Omejimo število bakterij in prah v spalnici, ki se pojavijo na vzmetnici in povzročajo alergije. Vzmetnico vsaj enkrat mesečno posesajmo in potresimo s sodo bikarbono. Pustimo nekaj ur, da se absorbira in vse skupaj ponovno posesamo.

Odstranimo neprijeten vonj v smeteh z limono

Odpadki, ki jih zavržemo v koše za smeti, povzročijo tudi neprijetne vonjave. Neprijetnih vonjav se za kratek čas lahko rešimo tako, da v odtok (če imamo predal za smeti pod kuhinjskim umivalnikom) stisnemo nekaj soka limone.

Do sijajnih oken s časopisnim papirjem

Za sijaj na steklenih površinah, kot so okna in ogledala, ne potrebujemo izjemno dragih in agresivnih čistil ter papirnatih brisačk, ki puščajo madeže. Lažji in tudi cenejši način čiščenja je s časopisom, ki na občutljivejših površinah iz stekla ne pušča nepotrebnih vlaken.

Zdrgnimo ponve s krompirjem

Čiščenja ponve iz litega železa se običajno ne lotimo radi, na srečo pa tudi za to obstaja preprosta rešitev! Vse, kar potrebujemo, da varno odstranimo nečistoče na ponvah, je nekaj soli in krompirja. Na posodo vlijemo malo grobo mlete soli in zdrgnemo s krompirjem, narezanim na pol. Ko končamo, preprosto splahnemo in ponev bo spet čista.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika