Aktivnosti, ki jih omogočajo daljši dnevi

Klavdija Rupar 24.04.2021
pexels-james-wheeler-1516047-1

Čeprav je od spremembe ure že skoraj mesec dni časa, pa smo v trenutni situaciji, ko pomladi še kar ni, dnevi so deževni in mračni, veliko časa pa smo preživeli notri, še vedno na vsake toliko povsem presenečeni, ko zvečer pogledamo skozi okno in je zunaj še vedno svetlo. Bodimo realni, ne glede na to, ali imamo raje zimo ali poletje, večina se veseli spremembe ure, daljših in toplejših dni. Po dolgi zimi si namreč vsi želimo, da se prebudi narava in poskrbi za boljše razpoloženje in počutje.

Daljši dnevi pa nam omogočajo tudi več aktivnosti na prostem. Kaj vse nam torej omogoča daljši dan?

Družinska večerja na prostem

Z družinsko večerjo na prostem ubijete dve muhi na en mah: poskrbite za boljšo socialno distanco, ki se je še vedno moramo držati, obenem pa izkoristite daljši dan in toplejše večere. Naj bo to na vrtu ali na terasi, čas je, da na plano potegnete žar, klopi in mizo, ki zaprašene stojijo v garaži, prižgete svečke in ustvarite prijetno vzdušje. Celoten dogodek vam bo polepšal dan, oz. kar celo leto, saj tega nismo smeli početi kar nekaj časa.

Foto: pexels

Čas je za spomladansko čiščenje

Tako kot se spomladi prebuja narava, se prebujamo tudi mi. Zato je čas, da poskrbimo za spomladansko čiščenje doma in tudi naših misli. Začnite z meditacijo, vzemite si čas za daljše sprehode, med katerimi poslušajte sproščujoče podcaste, ali pa si privoščite več telovadbe na svežem zraku. Izkoristite dodatno uro dneva za skrb zase, poglabljanje vase in za boljše počutje.

Skočite po nakupih za rastline

Prinesite naravo v domovanje z različnimi rastlinami. Izberite takšne, ki bodo zagotovo preživele v zaprtem prostoru in bodo celoten prostor poživile. Lahko pa se odločite tudi za polepšanje balkona ali terase z zunanjimi rastlinami, dodajte nekaj okrasnih posod, sveče in udoben naslonjač ter si privoščite pravo malo oazo na prostem.

Foto: pexels

Zvečer pripravite jedi za naslednji dan

Namesto, da zjutraj vstanete eno uro pred odhodom, raje zvečer izkoristite čas in pripravite zajtrk in kosilo za naslednji dan. Zjutraj se vam tako nikamor ne bo mudilo, obenem pa boste lahko ta čas izkoristili za druge, bolj pomembne stvari.

Ujemite sončni zahod

Dodatno uro dneva izkoristite za sprehod po najljubšem parku, gozdu ali delu mesta. Lahko se povzpnete tudi na bližnji hrib in si ogledate sončni sprehod ali pa si ob dobri družbi privoščite kepico sladoleda in dan zaključite na kar najboljši možen način.

Začnite s knjižnim klubom

V tem letu je bilo časa za branje več, zato se potrudite tudi naprej vztrajati s to novo navado. Da vas branje ne mine, se lahko odločite organizirati knjižni klub. S prijatelji določite knjigo tedna ali meseca (odvisno, kako pogosto berete), nato pa vsako prebrano knjigo predebatirajte ob kozarcu vina, zvečer na terasi domovanja enega izmed vas.

Foto: pexels

Vir: Camillestyles.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča