Idealne destinacije za medene tedne

Klavdija Rupar 07.04.2019
Foto: Pixabay

Se letos poročite, a še nimate izbrane destinacije za medene tedne? Kraj, ki ga izberete za prvo potovanje po poroki, naj bo edinstven, navdihujoč in očarljiv. Danes vam tako predstavljamo nekaj čudovitih destinacij, ki pa še zdaleč niso najbolj tipično romantične in polne turistov.

Butan

Ljudje iz Butana v južni Aziji veljajo za najsrečnejše na svetu. Tempo življenja, spoštovanje božanskega in nedotaknjenega, osupljiva lepota krajev, so idelano okolje za medene tedne. Tu najdemo lokacije, ki ponujajo neprimerljivo razkošje in izjemne storitve.

Riviera Maya, Mehika

Nahaja se ob čudovitih, nedotaknjenih peščenih plažah na polotoku Yucatan v Mehiki. Riviera Maya predstavlja klasično razkošje in idilično okolje za medene tedne. Ta del je sicer že kar nekaj let na radarju izkušenih turistev, nedavno odprtje Riviere Maya pa je to mesto postavilo na zemljevid najbolj zaželenih luksuznih destinacij.

Foto: Booking

Japonska

V spomladanski sezoni ni boljšega kot cvetenje češenj na Japonskem in tudi Japonska ni slaba ideja za medene tedne. Za drugačno in edinstveno izkušnjo se lahko odpravimo do Seto Inland Sea, kjer najdemo hotele, ki plavajo na vodi.

Foto: The True Japan

Fidži

Vse od privatnih otokov Kokomo in Laucala do bolj tihih predelov nedotaknjene narave na otoku Six Senses Fiji Malolo, to vse je primerno za pobeg med medenimi tedni. Fidži ponuja tudi dozo adrenalina, znan pa je tudi po prijaznih in prijateljskih lokalcih.

Foto: Lonely Planet

Islandija

Islandija je primerna za vse tiste, ki si želimo preizkusiti okusno skandinavsko kuhinjo, se povzpeti na visok ledenik ali se znebiti stresa v naravnih vročih kopelih. Je tudi država, v kateri najlažje vidimo polarni sij.

Foto: Guide to Iceland

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča