Kako vsak dan narediti vsaj 10.000 korakov?

Klavdija Rupar 14.09.2021
lindsay-henwood-7krux1hsxm-unsplash

Športne in pametne ure so postale del našega vsakdana. A s tem ni nič narobe, saj nas opozarjajo, ko preveč sedimo, poskrbijo, da se ustavimo in zadihamo in nam štejejo korake, minute treningov, kalorije in utrip. Posledično se več gibamo, bolj skrbimo za svoje zdravje in naredimo več korakov, saj nam ura ves čas spremlja naše gibanje in nam tudi da vedeti, ko je tega premalo.

Še posebej štetje korakov je v zadnjih letih postalo zares pomembno. A kaj narediti, če večino dneva sedimo za računalnikom, radi pa bi naredili vsaj 10.000 korakov na dan? Tudi sprehodi so namreč nek opravek, ki ga občasno s težavo opravimo. Kako si lahko pomagamo in se vsakodnevno odpravimo na sprehod?

Poslušajte najljubši podcast ali playlisto

Izkoristite vsakodnevne sprehode za poslušanje najnovejših epizod najljubšega podcasta, ali pa si zavrtite glasbo s playliste, ki vas bo spravila v boljšo voljo oz. vas pomirila po napornem dnevu.

Foto: pexels

Nosite oblačila, v katerih se dobro počutite

Sprehod naj ne bo modna pista, ampak se raje oblečite udobno in sproščeno. A to še ne pomeni, da morate okoli hoditi v nekaj let stari razvlečeni trenirki. Privoščite si nakup športnih oblačil, v katerih se počutite dobro, predlagamo vam tudi uporabo sončnih očal, kape s šildom, nikakor pa ne pozabite na kremo za sončenje.

Postavite si izziv

Začnite s spremljanjem svojih dnevnih korakov in si postavite izziv, da vsak dan naredite sto korakov več. Določite si cilj (lahko je to 1.000 ali 10.000 korakov) in ga vsak dan izpolnite. Lahko k tekmovanju povabite tudi družinske člane, s katerimi primerjate, kdo na dnevni ravni naredi več korakov.

Foto: pexels

Občudujte okolico

Sprehodi, ki vam bodo razbremenili misli in vas spravili v boljšo voljo, naj potekajo v tišini. Poleg tega da se poglobite vase, lahko tudi občudujete naravo, ki vas obdaja,  ste pozorni na vsak vdih in izdih, ki ga naredite in tako poskrbite, da ste povsem prizemljeni in v skladu sami s seboj.Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča