Pohištveni trendi za leto 2019

Klavdija Rupar 06.11.2018
Pohištveni trendi za leto 2019

In ker se koledarsko leto vse hitreje pomika proti koncu, je čas, da pogledamo, kakšni bodo pohištveni trendi leta 2019. Vse od rdečkastih tonov do unikatnih, ročno izdelanih stilov, to so trendi pohištva, ki jih ne smemo zgrešiti.

Rdečkasti toni

Rdečkasta barva, ki spominja na barvo pordečelo barvo lic, je nova nevtralna barva. Dobro se kombinira s sivo in nevtralnimi barvami, s čimer pričara umirjeno atmosfero. Lahko pa jo kombiniramo tudi z bolj drznimi barvami, kot so mornarsko modra ali gozdnato zelena, s čimer v ospredje postavi drznejšo barvo.

Foto: Unsplash

Udobne postelje

Postelje bodo prihodnje leto spominjale na maternice. Vsakodnevno se nam dogaja ogromno stvari, zato si ponoči, ko spimo želimo biti čim bolj zaščiteni. V modi bodo ponovno postelje z zadnjim in sprednjim delom, za glavo in noge, ki pa tokrat ne bodo lesene, ampak bolj udobne in prevlečene s tekstilom, spominjale pa bodo na topel objem.

Foto: Unsplash

Geometrijski vzorci

Vedno bolj se približujemo sproščenim, asimetričnim oblikam. S čimer bodo pohištvo in notranjost videti popolno nepopolni.

Naravni materiali

Naše navdušenje nad naravnimi materiali in vizualnimi teksturami, ki jih tako obožujemo v notranjem oblikovanju, se bo nadaljevalo. Naraven kamen, ki ga najdemo v nenavadnih okoliščinah, predstavlja luksuz in praktičnost.

Foto: Pinterest

Okrogel dizajn

Naslednje leto si privoščimo okrogel dizajn. Okroglo pohištvo, ki inspiracijo išče v 70. letih, bo še vedno prevladovalo. Okrogli stoli ali okrogle košare so šik način, s katerim bomo ta trend prenesli v svoj dom.

Foto: Unsplash

Ročno in po meri izdelani kosi

Trend, ki bo naslednje leto še posebej moderen, so ročno izdelani in po meri izdelani kosi pohištva. Ljudje hočejo vedeti zgodbo, od kje prihajajo njihovi kosi. Želijo vedeti, kdo je stvar oblikoval in kakašen je bil proces.

Foto: Unsplash

Starinski kosi

Modernejši kosi niso več stvar prihodnosti, vedno bolj moderni ponovno postajajo starinski kosi. Ljudje si želijo, da imajo njihove sobe dušo, osebnost in da pripovedujejo zgodbe.

Foto: Unsplash

Inovativna uporaba kovin

Kovine bodo uporabljene na bolj zanimive načine, z rožnato zlato, ki je bila sedaj kar nekaj časa moderna, pa je konec. Drugo leto bo prevladalo zlato, medenina in temnejši materiali v bolj čipkastem slogu.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča