Sanjske destinacije tega poletja

Lana Bauman 07.06.2019
Foto: Depositphotos

Poletno idilo mnogim ljudem predstavljajo različne destinacije in različni tipi dopusta. V članku lahko vsak dopustnik najde idilično destinacijo zase. 

Marakeš, Maroko

Mesto prepredeno z lokalnimi tržnicami, ki ponujajo najrazličnejšo hrano, začimbe, čaje in druge izdelke. Ulice, ki so tlakovane s pisanimi ploščicami svetlečih barv in veličastni trgi vabijo na dogodivščine. Marakeš je mesto, ki je nastala sredi neskončne puščave, kjub temu pa ponuju udobne, luksuzne nastanitve, ki bodo pričarale pravi poletni oddih.

Marakeš, Maroko. Foto: Depositphotos

San Sebastian, Španija

Mestece s plažami za popoldanski počitek in restavracijami za morske večerje. San Sebastijan velja za kulinarični in kulturni biser Baskije. Ko se naveličamo poležavanja na plažah, se lahko odpravimo na sprehod ali pohod v bližnje gorovje, ki obdaja mesto. 

Foto: Unsplash

Južna Afrika

Južna Afrika je najbolj razvit del kontinenta, zato je potovanje in življenje tam enostavno. To pa ne pomeni, da je naravni okoliš izkoreninjen. Južna afrika ima organizirano infrastrukturo in hkrati vse glavne značilnosti Afrike. Ponuja veliko možnosti ogleda safarija in stik z divjim svetom.

Foto: Pexels

Mikonos, Grčija

Otok v Egejskem morju je otok zabav, blišča in peščenih plaž s turkiznim morjem. Mikonos je eden izmed najbolj znanih grših otokov, kjer se mešajo mondenost, antična kultura in tradicionalna kulinarika. Otok, kjer vsak najde svoj košček raja na Zemlji.

Foto: Unsplash
 

Petra, Jordanija

Mesto na jugu Jordanije, ki turiste prevzame s svojo arheološko in zgodovinsko kulturo. Mesto je znano tudi kot rožnato mesto, ponuja pa izlete v puščavo, vožnjo z džipi in ogled znane Zakladnice. Petra je soteska, ki je nastala s tektonskimi premiki in vodnim razgrajanjem. Nikakor pa se nesmemo pozabiti povzpeti na vrhove grebenov, kjer nas čakajo posebne lepote. 

Foto: Unsplash

St. Tropez, Francija

Razkošno francosko obalno mesto je ovito v barvne stavbe in ozke ulice, ki presenečajo z majhnimi trgovinami. Mesto, kjer sonce sije močneje in kjer se peščene plaže stikajo s kristalnim modrim morjem. Pristanišča, kjer si lahko ogledujemo mondene jahte in srkamo dobro vino, ki ga ne zmanjka. Saint Tropez je popolna izbira za tiste, ki želijo to poletje preživeti razkošno.

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča