Učinkovito in preprosto pakiranje za vaše naslednje potovanje

Klavdija Rupar 27.04.2023
pexels-vlada-karpovich-7365311

Ali veliko potujete in imate radi potovanja? Radi vikendi preživite na drugem koncu Slovenije, še raje pa imate vikend oddih v eni izmed evropskih prestolnic? 

Potem imate pakiranje zagotovo že v malem prstu. Marsikdo pa ima s pakiranjem oblačil za krajša ali daljša potovanja, kar nekaj težav. Zato smo za vas poiskali nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo pakiranje hitro, učinkovito in da s seboj ne boste več nosili odvečne prtljage.

Napišite si seznam pakiranja

Preden se lotite iskanja oblačil, kozmetike in ostalih pripomočkov, si naredite točen seznam, kaj vse potrebujete in ga razdelite na te točke: oblačila, kozmetika, tehnologija (ne pozabite na polnilce za telefon in računalnik), pomembni dokumenti in ostale stvari (ki so lahko specifike za določeno potovanje). Ko pakirate, sproti kljukajte in pazite, da ničesar ne pozabite.

pexels ivan samkov 4784050

Investirajte v svojo prtljago

To je mogoče izredno logična rešitev, a vseeno je izrednega pomena. Če boste kupili poceni prtljago, se lahko zgodi, da bo med samim potovanjem razpadla. V primeru, da veliko potujete, zelo dobro veste, da ste utrujeni, enako pa je lahko tudi z vašo prtljago. Raje investirajte malo več denarja in poskrbite, da bo prtljaga ostala vzdržljiva dlje časa. In še nasvet: kupite kovček žive barve! Tako ga boste takoj zagledali med vso ostalo prtljago, ki pride iz letala.

Uporabite kocke za pakiranje

Potrebujete le tri kocke za pakiranje: eno večjo, eno srednje velikosti in eno manjšo. Posebej popakirajte spodnje perilo in nogavice, saj jih je potem precej lažje najti znotraj večjega kovčka. Prav tako ostale dele popakirajte po logičnih kategorijah: majice skupaj, delovna oblačila posebej, športna oblačila skupaj.

pexels vlada karpovich 7365337

Oblačila zrolajte

Večina ljudi zloži oblačila, vendar boste z rolanjem pridobili kar nekaj prostora, obenem pa bodo oblačila tudi precej manj zmečkana. Organizirajte jih glede na vsak kos posebej, saj boste tako prihranili prostor, obenem pa tudi takoj vedeli, kje točno je vsak kos oblačila znotraj kovčka.

Vse kose, za katere vas skrbi, da bi se lahko zmečkali ali uničili, jih položite v del ob kolesih kovčka, saj bodo tako najbolj zavarovani.

Obujte udobne superge

Ko se odpravite na letališče, je najbolj pomembno, da izberete čevlje, ki so udobni in jih lahko hitro obujete in sezujete. Sicer to najlažje dosežete s sandali, a vseeno je pametno imeti zakrite noge na letalu. Zato izberite udobne superge, s katerimi boste hodili tudi naokoli po opravkih.

pexels vlada karpovich 7368269

Ne pozabite na vrečko za umazano perilo

Nikakor si ne želite, da bi svoje umazane kose oblačil pomešali s čistimi. Vanjo sproti pospravljajte umazano perilo, nato pa ga doma samo stresite v koš za perilo. Ste jo pozabili doma? Vzemite eno izmed vrečk, v katerih imate nakupljene spominke.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika