Zakaj je dobro piti čaj z limono in ingverjem

Klavdija Rupar 22.02.2023
cajingverlimona-unsplash

Preprosto vsakodnevne navade lahko prinesejo ogromne rezultate. Že najmanjše spremembe v vaši rutini lahko vplivajo na vaše zdravje. Recimo vsakodnevno pitje vode z limono. S tem boste poskrbeli za boljšo presnovo, saj kislina v limoni pomaga regulirati nivoje kisline v želodcu. Še bolje pa je, če tej limoni dodate tudi ingver. 

Ingver zmanjšuje vnetja v telesu, obenem pa je tudi dober antioksidant. Če se ne počutite najbolj optimalne, imate jutranjo slabost ali menstrualne krče - pri vsem tem vam lahko pomaga čaj iz limone in ingverjem.

Katere so torej prednosti pitja čaja z limono in ingverjem?

Zmanjšata slabost

Ste noseči in se vsak dan srečujete z jutranjo slabostjo? Ali pa imate večkrat težave s trebušnimi virozami, ki vam povzročajo slabost in bruhanje? Pri tem vam bo zagotovo pomagal čaj z limono in ingverjem.

Zmanjšuje inzulin

Limona zmanjšuje pomanjkanje inzulina, s čimer tudi zmanjšuje preveč maščobe v telesu. Ingver pa zmanjšuje lakoto, kar pomeni, da pomaga pri boljšem ravnotežju sladkorja v krvi.

Izboljša imunost

Limona vsebuje velike količine vitamina C, ingver pa tudi vsebuje učinkovine, ki izboljšujejo imunski sistem.

Zmanjšuje možnost kardiovaskularnih bolezni

Tako limona kot ingver vsebujeta določene učinkovine, ki naj bi zmanjševale možnosti za nastanek določenih bolezni srca, kot je npr. visok holesterol.

Pomaga pri menstrualnih bolečinah

Čaj iz limone in ingverja bo pomagal pri zmanjševanju bolečine, ki jo povzročajo vnetja v telesu, artritisu in celo glavobolih. Pomaga pa tudi pri menstrualnih krčih.

Poskrbi za boljši vnos prehranskih hranil

Limona in ingver sta bogata vira vitamina C, antioksidantov, vlaknin, vitamina B6, magnezija in kalija.

Kdaj je najboljši čas za pitje čaja z limono in ingverjem?

Načeloma lahko čaj pijete kadarkoli v dnevu, najbolje pa je, da si ga privoščite zvečer, preden končate z dnevom. Naj postane del vaše večerne rutine. Je pomirjajoč, sproščujoč in topel. Lahko ga pijete vsak dan, opazujte le, ali vam povzroča kakšne težave z želodcem. V tem primeru količino prilagodite.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika