Prihaja pomladni Teden restavracij

Helena Peterlin 25.03.2022
hiša-ančka-tr21j-zlatovčica-potočni-rak-koruzni-ocvrtek-drobnjak

Najboljši slovenski chefi in chefinje vabijo na najokusnejši teden pomladi, ki letos praznuje že deset let. Izbrane restavracije in gostilne bodo pripovedovale ne le z besedami, temveč predvsem z jedmi in gostoljubjem ter goste razvajale s posebnimi meniji po enotni ceni.

Altroke TR21j, Quiche, foto: Peter Irman.

Pomladni Teden restavracij 2022 bo od 25. marca do 3. aprila 2022. Najbolj okusni teden leta, ki zato traja deset dni in se ponovi še jeseni, tako ne bo le pomladno predramil narave, temveč tudi vse dobrojedce, ki bomo lahko po dveh letih epidemije spet bolj sproščeno in množično obiskali najboljše slovenske restavracije in gostilne. V pomladnem Tednu restavracij jih tokrat sodeluje kar 106! S tem bo Teden restavracij tudi najlepše proslavil desetletnico akcije, ki se je začela v Evropski prestolnici kulture 2012, že naslednje leto pa se iz Maribora razširila po vsej Sloveniji in prerasla v množično slovensko kulinarično gibanje.

Korošica TR21j, Trska v skorjici pistacije, koromačeva omaka, maslena polenta, solatka koromača, foto: Grega Ravnjak.

Poudarek Tedna restavracij v letu 2022 je - moja zgodba. Z njo bodo sodelujoče restavracije predstavile svoje kulinarične posebnosti in poudarile razlike.

Cena menijev je 21 evrov, z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah (2 evra za 2 srčka; 6 evrov za 3 in 4 srčke).

Sodelujoče restavracije rezervacije za obisk sprejemajo na uradni spletni strani www.tedenrestavracij.si.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča