Kam za prvi maj 2019?

Gabrijela Vrbnjak 09.04.2019
Foto: Unsplash

Veliko se nas v času velikonočnih in prvomajskih praznikov, ki so letos na koledarju zelo blizu, odloči za izlet ali potovanje. Sledi nekaj evropskih destinacij za pomladne počitnice kot ideja in za lažjo prihodnjo raziskavo, kam se odpraviti.

Istra - vedno dobra izbira

Spomladi še ni tako vroče in Istro, ki je vedno dobra izbira, lahko odkrivamo aktivneje - peš s sprehodi ali prekolesarimo želen del poti Parenzane, istrske kolesarske poti, mimo istrskih mestec, oljčnih nasadov. Tako lahko odkrijemo kak skrit kotiček, kamor se v poletni vročini in gneči najverjetneje ne bi odpravili.

Foto: Pexels

Odkrijmo evropske prestolnice

Številne evropske prestolnice so prav tako zmeraj dobra ideja za krajši izlet ali daljši oddih med prihajajočimi prazniki. Dunaj, Zagreb, Salzburg, Budimpešta so nam tako blizu, da se lahko tja odpravimo tudi kar z vlakom. Če imamo družino, pa številne evropske prestolnice ponujajo ogleda vredne znamenitosti, še posebej za najmlajše bodo zanimivi živalski vrtovi.

PREBERITE ŠE: Kam za prvi maj?

Hop na otok!

Čudovite evropske pokrajine v notrajnosti, kot sta Toskana in Provansa, so priljubljena točka za spomladanske počitnikarje. A otočno življenje je prav tako privlačno - če ne želimo na klasične hrvaške otoke, lahko tokrat počitnice na otoku izkusimo recimo na portugalski Madeiri,španski Majorki, grški Kreti ali otoku Santoriniju, španskih Tenerifih ali Gran Canariji, ali pa se odpravimo na francosko Korziko.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Najboljše terme v Sloveniji

Slovenske terme

Če si želimo praznike preživeti v družinskem in domačem krogu ter ostanemo v slovenskih koncih, nam za kak kratek pobeg ne uide množična ponudba slovenskih term, kjer se lahko spočijemo na masažah in savnah, ali pozabavamo z najmlajšimi na toboganih in bazenih.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča